marți, 12 ianuarie 2010

Despre Tiomersal (Mercurul din Cantgrip)

Deoarece am scris un articol mult prea grozav despre prostiile anti-vaccin pe care le auzim la TV, o sa postez din nou numai partea care se refera la Tiomersal, mercur si Cantgrip.
Adevarul e ca vaccinul Cantgrip contine o sare de mercur (Tiomersal), din cauza faptului ca la Cantacuzino se foloseste un proces tehnologic clasic (antic) de producere a vaccinurilor, proces ce include si adaugarea acestui antiseptic insa o concentratii extrem de mici...

Tabara anti-vaccin considera ca Tiomersalul (goagal says: Aţi dorit să scrieţi: thiomersal  Se afişează primele 2 rezultate)  e responsabil de autism... chiar daca studiile stiintifice au aratat ca indepartarea acestei sari de mercur din vaccinuri nu reduce cu nimic aparitia cazurilor de autism.
Nu o sa citez bloguri crestine, wikipedia sau forumuri... ci articole stiintifice bazate pe studii asupra carora nu exista nici un fel de suspiciuni:

1. http://content.nejm.org/cgi/content/full/357/13/1281
2. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/114/3/577
3. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/112/3/604
4. http://jama.ama-assn.org/cgi/content/full/290/13/1763
5. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/114/3/584
6. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/118/1/e139
7. http://archpsyc.ama-assn.org/cgi/content/full/65/1/19

Va invit sa cercetati, sa cititi, sa va informati si sa ajungeti la singura concluzie logica:


Singura conexiune dintre Thiomersal si Autism este bullshitul.
Marile corporatii farmaceutice interesate doar de vanzari au observat totusi ca profitul lor scade din cauza panicii create in jurul Thiomersalului si l-au eliminat treptat din vaccinuri... spre a fi inlocuit de compusi chimici cu mult mai activi (si nu prea bine testati).
Din fericire pe cei de la Cantacuzino nu prea ii intereseaza profitul, asa ca Thiomersalul ramane acolo... se pune de zeci de ani si nu a reusit sa omoare mai pe nimeni...

Acum Andreea Esca ar exclama:

Si totusi e mercur!!!!!!... E toxic!!! (pisu rau, bla, bla)

Vestea proasta e ca suntem inconjurati de mercur:
  • Becuri economice,
  • Neoane,
  • Termometre si instrumente de masura vechi (cati dintre noi nu s-au jucat cu atat inconstienta cu mercur fara sa facem autism... si am avut norocul chior sa nu murim otraviti )
  • Amalgamul dentar... Mercur... e in noi, in fiecare zi... in cantitati incomparabil mai mari!
  • Ingrasaminte chimice - deci in alimentele noastre de zi cu zi.
  • Peste, ENORM DE MULT MERCUR. In pestele de apa dulce gasiti toate chimicalele de care va tot feriti... 
  • Baterii...
  • Lista poate continua la nesfarsit... pentru ca mercurul face parte din natura... deci din toate chestiile, intr-o concentratie mai mare sau mai mica.
Bun... si Thiomersalul?

Pai chestia asta e un grozav antiseptic ce are rolul de a mentine sterila compozitia vaccinului. In mod logic compusul asta este otravitor si poate sa ucida... de la o anumita concentratie. In Cantgrip, Tiomersalul se gaseste intr-o concentratie de vreo 5000 de ori mai mica decat cea la care incep sa apara problemele... deci e safe!

Si Andreea Esca ar spune:
Si totusi e Tiomersal!!!!!!... E toxic!!! ( facem cancer peste 10 ani, autism...pisu rau, bla, bla)

Dap, Tiomersalul se foloseste in vaccinuri de pe vremea romanilor ( de prin 1930 ca sa fiu totusi serios : ) si tot nu a reusit sa omoare pe nimeni (la concentratia din vaccinuri). Problema adevarata a compusului asta este faptul ca e un extrem de grozav alergen (De asta se pun intrebarile legate e alergii la vaccinare, mai ales ca daca esti alergic la ceva sunt sanse mari sa fii alergic si la Tiomersal)

Insa de curiozitate sa vedem in ce se mai gaseste Tiomersal:
  • Antivenin... ii rog pe "geniile" anti-vaccin, ca la prima muscatura de vipera (sau orice al sarpe veninos) sa refuze injectia pe motiv ca are MERCURRRR sub forma de TIOMERSAL (pisu rau). Va voi nominaliza personal la premiile Darwin.
  • Medicamente!
  • Geluri si solutii dezinfectante,
  • Picaturi de (ochi, nas, urechi... bla, bla)
  • Cosmetice (in marea majoritate a produselor),
  • Aproape obligatoriu in rimel (mascara).
Va multumim pentru faptul ca folositi Tiomersalul in fiecare zi, zi de zi... asa ca:

Nu va informati de la Televizor, adevarul despre compusii chimici si periculozitatea lor se poate afla apeland la o stiinta numita: Toxicologie. Stiinta despre care (prin coincidenta) cunosc mai mult decat e nevoie.

20 de comentarii:

  1. BUNA POSTAREA, CHIAR FUNNY, SUNTEM UN POPOR IGNORANT CARE NE EDUCAM CU TELEVIZORUL

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare, ma numesc Laur, am 24 ani, sunt din Timisoara, am citit articolul Dvs, daca spuneti ca sunteti din domeniu, si m-am mai linistit, dupa cate se aud in presa despre "pericolul" vaccinului. Eu l-am facut ieri, la "rugamintea" mamei mele, ea fiind ingrijorata de victimele facute de gripa asta, dupa sutele de ore care le petrece la editiile de stiri. Ma intrebam daca stiti daca vaccinul are efecte negative pe viitor, fiind un vaccin nou si netestat pe termen lung, daca compusii lui pot dauna in vreun fel organismlui - aud de tot felul de boli ca autism, cancer, chiar paralizie, cum se vorbeste in sutele de articole de pe internet si youtube care le-am gasit. Astept cu interes raspunsul Dvs.

    RăspundețiȘtergere
  3. D-le decat sa scrieti niste tampenii mai bine va abtineti!!!. Unde in neoane ati vazut dvs mercur, poate va referiti la alte lampi utilizate in medicina nu in iluminatul public. Asta da dezinformare si manipulare.
    D-le esti chiar prost informat.
    Si pentru informarea dvs va intreb de ce unii producatori de produse medicale recomanda ca produsele care contin tiomersal sa nu fie inghitite????

    RăspundețiȘtergere
  4. NU lucraţi în domeniu - minciună!
    Preşedintele Colegiului Medicilor din România spune cu totul altceva!
    Nu mă interesează ce aveţi au ba de împărţit cu Esca, dar e penibil să militaţi pentru ca milioane de copilaşi nevinovaţi să fie cobaii unor terchea-berchea porniţi pe îmbogăţire peste noapte. Specialiştii spun limpede : gripa * porcină * e una inventată, * preparată * în laboratoare. Oare Comisia de Sănătate Europeană a iniţiat o Comisie de anchetă aiurea ? Cunoaşteţi ce se discută la cel mai înalt nivel în USA? De ce Tr Băsescu şi Streinu Cercel nu numai că NU s-au vaccinat, nici odraslele NU le vaccinează motivând că ei ar beneficia de un alt tratament pentru întărirea imunităţii ? Asta dorim şi noi, decizia NE aparţine.
    În afară de mercur, NU ştim în ce cantitate pentru că nu se specifică în prospect, deci, vorbe, vorbe,între ingrediente mai sunt de specificat şi acidul fosforic şi formaldehid... din nou şi subliniez, nu apar detalii în prospect. De ce ??
    Renunţaţi la dezinformare şi manipulare!
    Sibilla

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca e bun sau nu vaccinul, ma abtin, dar cand ati fost raciti si ati avut nasul infundat ati folosit careva Bixtonim?, pt. ca in compozitia acestuia intra tiomersal sodic 1 mg la 100 ml solutie. Asa ca...

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim spunea...
    D-le decat sa scrieti niste tampenii mai bine va abtineti!!!. Unde in neoane ati vazut dvs mercur, poate va referiti la alte lampi utilizate in medicina nu in iluminatul public. Asta da dezinformare si manipulare.
    D-le esti chiar prost informat.

    LVM => lampa cu vapori de mercur;

    tuburile fluorescente => LAMPILE TLD SUNT LAMPI CU DESCARCARE IN VAPORI DE MERCUR DE JOASA PRESIUNE (http://www.elbastar.com/magazin/?p=productsList&iCategory=15)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma surprinde prostia din tara noastra. Aseara cineva spunea ca nu vrea sa faca vaccinul ca contine mercur , dar ca pana acum a facut vaccin de sezon in fiecare an ... Oare in ce cantitate o fi fost tiomersanul prezent in acele vaccinuri? Cred ca intr-o cantitate mai mare decat in Cantgrip...

    RăspundețiȘtergere
  8. Referitor la textul lui Sibila. Esti prost informat, Streinu-Cercel s-a vaccinat in direct.. cu Cantgrip

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc tuturor celor ce au postat raspunsurile corecte la ineptiile unor isterici gen Sibilla...

    Cateodata chiar nu mai e timp sa repeti la nesfarsit adevaruri cunoscute de marea majoritate a oamenilor...

    Mi se pare extrem de interesanta comparatia intre textul ilogic si patimas al domnului "specialist" si raspunsurile calme si logice ale celor care cunosc cate ceva...

    Va multumesc din nou, si ma bucur ca paranoicii sunt o minoritate in tara asta (chiar daca una a a naibii de vocala)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. -un băiat de 14 ani din Virginia (USA) a ajuns în scaunul cu rotile la doar câteva ore după administrarea vaccinului H1N1, fiind diagnosticat cu sindromul Guillain-Barre (vezi Foto)
      Sursa: http://www.msnbc.msn.com/id/33845867/ns/health-cold_and_flu
      -deşi doar un mic procent din populaţia Franţei s-a vaccinat, şi aici s-au semnalat o serie de cazuri, dintre care amintim pe cel al unei tinere femei care a fost deja diagnosticată cu sindromul
      Guillain-Barre după ce i-a fost administrat vaccinul
      Sursa: http://www.prisonplanet.com/french-woman-gets-crippling-illness-after-h1n1-vaccine.html
      -într-o şcoală din Suedia unde elevii au fost vaccinaţi cu Pandemrix, s-au îmbolnăvit 130 de elevi din 233, la doar o zi după vaccinare
      Sursa: http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1753%3Ahalf-of-school-children-sick-from-qswine-fluq-shot&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64&lang=de
      -în Mississippi 9 elevi au fost internaţi în spital după ce au avut reacţii severe ca urmare a vaccinării contra H1N1
      Sursa: http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1705%3Anine-students-in-the-us-rushed-to-hospital-after-swine-flu-jab&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64&lang=en
      -un copil din Michigan a rămas paralizat de partea sângă după administrarea vaccinului
      Sursa: http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1706%3Achild-paralysed-by-flu-mist-in-the-us&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64&lang=en
      -un copil de 21 de luni din Germania a avut parte de, textual, o moarte oribilă, după administrarea vaccinului Sursa: http://www.bild.de/BILD/news/bild-english/world-news/2009/11/18/swine-flu-tot-tragedy/my-boy-finlay-agonising-death-after-vaccination.html

      Ștergere
  10. Buna seara,
    Chiar DACA gripa porcina este fabricata in laborator, EFECTELE ei sunt reale.Am o solida experienta in chimie si pot sa va spun clar ca thiomersalul in concetratia din vaccinuri, NU este nociv, in plus se elimina treptat din organism.In plus, doamna, nu vorbiti de copilasii cobai pt vaccinul impotriva ah1n1, pentru ca el nu se face celor sub 16 ani.Si, oricum, sunteti propriul Dvs stapan, faceti vaccinul daca vreti.Daca nu, nu va obliga nimeni.
    O seara placuta va doresc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. -un băiat de 14 ani din Virginia (USA) a ajuns în scaunul cu rotile la doar câteva ore după administrarea vaccinului H1N1, fiind diagnosticat cu sindromul Guillain-Barre (vezi Foto)
      Sursa: http://www.msnbc.msn.com/id/33845867/ns/health-cold_and_flu
      -deşi doar un mic procent din populaţia Franţei s-a vaccinat, şi aici s-au semnalat o serie de cazuri, dintre care amintim pe cel al unei tinere femei care a fost deja diagnosticată cu sindromul
      Guillain-Barre după ce i-a fost administrat vaccinul
      Sursa: http://www.prisonplanet.com/french-woman-gets-crippling-illness-after-h1n1-vaccine.html
      -într-o şcoală din Suedia unde elevii au fost vaccinaţi cu Pandemrix, s-au îmbolnăvit 130 de elevi din 233, la doar o zi după vaccinare
      Sursa: http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1753%3Ahalf-of-school-children-sick-from-qswine-fluq-shot&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64&lang=de
      -în Mississippi 9 elevi au fost internaţi în spital după ce au avut reacţii severe ca urmare a vaccinării contra H1N1
      Sursa: http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1705%3Anine-students-in-the-us-rushed-to-hospital-after-swine-flu-jab&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64&lang=en
      -un copil din Michigan a rămas paralizat de partea sângă după administrarea vaccinului
      Sursa: http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1706%3Achild-paralysed-by-flu-mist-in-the-us&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64&lang=en
      -un copil de 21 de luni din Germania a avut parte de, textual, o moarte oribilă, după administrarea vaccinului Sursa: http://www.bild.de/BILD/news/bild-english/world-news/2009/11/18/swine-flu-tot-tragedy/my-boy-finlay-agonising-death-after-vaccination.html

      Ștergere
  11. Nu stiu ce "experienta solida" aveti in chimie din moment ce spuneti ca tiomersalul (o sare de mercur mai toxica decat mercurul simplu)nu e nociv. stiti ca tiomersalul in reatie cu compusii din organism duce la formarea de etilmercur si metilmercur??? si ca acestea, odata formate nu mai pot fi eliminate din organism???
    iar in ceea ce-l priveste pe Streinu-Cercel, sa fim seriosi.... toata lumea stie ca si-a injectat un simplu ser fiziologic, nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  12. omule... toxicitatea oricarei substante depinde de concentratie, macar atata trebuia sa inveti de la scoala inainte sa te apuci sa citesti prostii de pe net.

    Cat despre prostiile cu Cercel, no comment, chiar mi-ar place ca indivizi ca tine sa nu se vaccineze si sa isi trateze orice boala cu tuica si usturoi.

    M-am saturat sa platesc CAS, cand "desteptii" saboteaza actiunile de preventie dar au pretentia sa stea prin spitale si sa fie tratati...

    RăspundețiȘtergere
  13. "prostiile" nu le-am citit pe net... nu sunt cine stie ce geniu, dar nici cea mai inculta persoana, si cred ca doctoratul in chimie pe care le-am facut mi-a oferit posibilitatea sa invat cate ceva.
    in ceea ce priveste toxicitatea raportata la concentratie, doza letala depinde de la om la om, in functie de organism, de varsta... dupa cum se stie sunt f multe medicamente (Alergim a, Epurox, Bixtonim,Naclof, Actovegin 800, Focetria, Globulina antialergica, Pandemrix - vaccin antigripal etc.) care contin o cantitate mai mica sau mai mare de tiomersal si pe care oamenii le iau fara a sti aceste mici amanunte. de aceea pentru unii aceasta doza, aparent mica, din vaccin, poate fi, pentru unii fatala.
    si.... daca zici ca e bun vaccinul, de ce medicii nu numai ca nu vor sa si-l faca, mai mult recomanda si pacientilor sa nu-l faca???

    RăspundețiȘtergere
  14. Bun... si atunci ce recomanzi domnul meu?

    Sa nu mai luat nici un fel de medicamente deoarece exista un risc teoretic pentru fiecare in parte?

    Traim inconjurati de riscuri, ideea este sa poti discerne intre riscurile reale (genul de risc ce a omorat deja 100 si ceva de oameni... si riscuri (fabulatii) teoretice...

    Ce ai vrea sa facem, sa ne intoarcem in evul mediu sa ne tratam cu ierburi si sa ne "dam drumu la sange" ca sa tratam febra, doar pentru ca medicamentele si vaccinurile contin compusi chimici activi?

    Nu stiu ce fel de doctorat ai facut insa nu imi dau seama cum poti sa crezi ca doza de tiomersal din Cantgrip poate fi in mod real letala cuiva... nici macar unor animale de dimensiuni extrem de mici... cu exceptia clara a cazurilor in care organismul prezinta o alergie (sau intoleranta) focalizata clar la compusul in sine...

    Asta nu inseamna ca oamenii nu trebuie sa se vaccineze, ci dimpotriva sa stie istoria medicala inainte de vaccinare...

    Nu e nevoie sa ii vaccinam si pe cei alergici la compusii din vaccin, ne bazam pe "protectia de turma" ca sa ii protejam si pe ei...

    Cat despre unii "doctori":

    http://vaccinat.blogspot.com/2010/01/cantgrip-faq-sau-tot-ceea-ce-vreti-sa.html

    Am auzit de multe ori aceasta nedumerire... si ultima meu raspuns de acolo este clar: nu exista padure fara uscaturi... incompetentii se pot infiltra oriunde

    Apropo, poate pe omul obisnuit de pe strada l-ar impresiona "doctoratul" tau in chimie insa a il clama aici ca anonim... mi se pare ciudat pentru ca e un argument ilogic in aceasta discutie ce se vrea logica...

    Tu nu imi poti dovedi ca ai hartia, si in plus pe mine nu ma impresioneaza cartoanele, nivelul doctoratelor in Romania este unul abisal... stii prea bine ca oricine vrea diploma asta poate.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca tu crezi ca e atat de simplu sa obtii o diploma de doctor intr-un institut de cercetare e asa de simplu te rog sa incerci si tu.....si iti fac si o recomandare: Institutul de Chimie Macromoleculara P.Poni, din Iasi, d-le "expert in toxicologie"
    si apropo.... unde e "cartonul" tau, cu care atat te mai lauzi? crezi ca asta impresioneaza pe cineva?

    RăspundețiȘtergere
  16. Da de ce trebuie sa-mi bag mercur in organism (mie sau copilului de 2 ani) pentru ca am ajuns sa ne fie frica de o banala gripa (acum botezata aviara, porcina,etc)?? Tot unii doctori afirma ca o banala raceala ajuta organismul copilui sa invete sa lupte pe cont propriu..
    Eu nu am mai facut nici un vaccin de peste 20 de ani, am facut si aviara si porcina si de care vreti in fiecare an si m-am vindecat in mai putin de o saptamana cu ceaiuri, bai sau dusuri fierbinti...iar usturoi mananc aproape zilnic.
    E cea mai mare tampenie sa introduci in circuitul sanguin mercur, aluminiu si virusi,retrovirusi si bacterii necumoscute..
    P.S. Danezia daca tu crezi ca guvernele lumii si corporatiile ne privesc altfel decat ca pe niste simple turme de vite si oi proaste atunci chiar iti meriti soarta.

    RăspundețiȘtergere
  17. „Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei )
    http://nuvaccinurilor.blogspot.com
    „Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca unul ca Base ar zice maine ca eutanasia tuturor peste 60 de ani e recomandabila sunt sigur ca s-ar gasi <> ca Danezia care sa se ofere, nu inainte de a lua cu japca si pe altii <>.

    RăspundețiȘtergere