miercuri, 13 ianuarie 2010

M(erc)urim?

Reproduc 100% aceasta stire de pe Agerpres, in care un nene toxicolog ne spune tot ceea ce presa panicoasa si siteurile religie-nustiuce.ro nu vor sa auda:

Bucureşti, 13 ian /Agerpres/ - Concentraţia normală a mercurului în sângele uman este în jur de 60 micrograme/100 ml, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, academician prof. dr. Victor Voicu, în legătură cu toxicitatea tiomersalului, utilizat pentru prezervarea vaccinului CANTGRIP împotriva gripei noi.

'Utilizarea tiomersalului sau mertiolatului de sodiu (mercurotiolatului de sodiu) pentru prezervarea vaccinului a generat unele controverse, în sensul că ar produce tulburări de neurodezvoltare după administrare repetată la copii în contextul schemelor de imunizare, deoarece ar depăşi doza maximă admisă în SUA. Studii recente au demonstrat absenţa legăturii dintre administrarea de tiomersal şi tulburările de neurodezvoltare.Tiomersalul se metabolizează în etilmercur care se excretă rapid, fără acumulare în organism'', a explicat specialistul în toxicologie.

Academicianul a mai spus că Agenţia Europeană pentru Evaluarea Medicamentelor (EMEA) a precizat că tiomersalul poate fi folosit pentru prezervarea vaccinului, dacă nu există alternativă pentru acest obiectiv.

Potrivit specialistului, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) statuează că nu există dovezi ştiinţifice privind problemele de siguranţă ale utilizării vaccinurilor prezervate cu tiomersal şi avizează utilizarea acestora în programele de imunizare globală, beneficiile depăşind orice risc teoretic de toxicitate.

''Doza minimă letală de mercur anorganic este de cca 2 g. Cantitatea de mercur sub formă de tiomersal în 0,5 ml de vaccin este de cca 0,0000425 g, adică de 4,25 micrograme/ 0,5 ml, cantitate care se administrează la un adult de cca 70 kg. Aşa cum rezultă, cantităţile sunt mai mici decât cele din mediul înconjurător. În concluzie, concentraţiile de mercur sub formă de tiomersal utilizat în prezervarea vaccinului CANTGRIP nu au nicio semnificaţie toxicologică pentru om', a explicat prof. dr. Victor Voicu.AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Daca mai tineti minte preaminunatul articol despre mercur si Tiomersal, mercurul e un element chimic ce se gaseste in toti si in toate... in unele chestii (de exemplu pestele de apa dulce) mercurul colcaie in abundenta (pofta buna).

Cat despre Tiomersal, il consumam si il folosim cu placere in fiecare zi (medicamente, cosmetice, rimel etc...). Nu stiu de ce incepem sa il vedem de abia acum...

nenea academicianu a zis bine: cipul lichid e deja in noi... do not bother with acting stupid

Un comentariu:

  1. buna. si eu m-am vaccinat si sper sa nu existe efectele letale de care se vorbeste in mass-media, gen paralizie sau plamani gauriti. blog-ul tau e o gura de oxigen pentru cei receptivi la riscurile contaminarii, insa tot pe acest blog am gasit si un autor gigi-contra:

    http://nuvaccinurilor.blogspot.com

    sincer sa fiu chiar nu mai stiu pe cine sa cred si daca spui ca sursele sigure sunt pro vaccinare, nu inteleg care e rostul acestor pareri contra...tu ce spui despre blogul asta?

    RăspundețiȘtergere