vineri, 8 ianuarie 2010

Unde ma pot vaccina impotriva AH1N1 cu Cantgrip...

De la o atitudine irationala, complet sinucigasa de ascultare a zvonurilor (si a fundamentalistilor religiosi) romanii au trecut in cealalta extrema, panica si inghesuiala la coada pentru vaccinare.

Tipica si eterna coada romaneasca...

Ma bucura enorm faptul ca oamenii se vaccineaza (intr-un final) insa mare atentie la inghesuiala! Riscati sa va inbolnaviti chiar la acea coada.

Asa ca va recomand urmatoarele alternative:

  • Doctorul de familie: contactati doctorul de familie, si faceti programare pentru vaccinare (evitati cozile sau contactul cu alti bolnavi). Medicul de famile este obligat sa va vaccineze, si sa faca rost de vaccin... daca el refuza, trebuie reclamat la DSP (fostul Sanepid)!!! De recomandat si schimbare urgenta a medicului de familie daca el se dovedeste a fi idiot(a)...

  • Directiile de sanatate publica, daca sunteti in graba sau doctorul de famile e prea lent sau rauvoitor (membru a unei secte a doctorilor tampiti) va puteti vaccina si aici. Atentie insa: e posibil sa existe coada si oameni bolnavi la ea. Purtati masca si nu va atingeti ochii, nasul sau gura... in timp ce stati la coada si spalati-va pe maini imediat ce ajungeti acasa.
Multa bafta si sanatate tuturor,

P.S.
Dupa vaccinare, evitati multimile, spalati-va cat mai des pe maini si nu duceti mainile la ochi, nas sau gura (daca nu sunteti spalati in prealabil). Fabricarea anticorpilor (imunitatea) de catre organismul dumneavoastra dureaza in jur de 14 zile.

2 comentarii:

  1. M-am vaccinat si eu astazi :D A venit medicul de familie la domiciliu, mi-a facut vaccinul si a stat cam 30 de minute langa mine. Atat a fost, n-am patit nimic, acum trebuie doar sa astept sa treaca cele 2 saptamani. Mersi frumos, mi-a fost de mare ajutor acest blog. Daca nu citeam nu stiu daca mai faceam vaccinul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Grozav, ma bucur mult ca ti-ai facut vaccinul si ca te-am ajutat sa iei cea mai buna decizie. Sper ca la randul tau sa ii convingi si pe altii prin puterea exemplului tau...

    Apropo... felicitari doctorului tau de familie, asa ar trebui sa faca toti, sa fie atenti cel putin 20 de minute la aparitia unor potentiale alergii.

    RăspundețiȘtergere