marți, 12 ianuarie 2010

Despre prostie, statistica, autism, mercur si Tiomersalul din Cantgrip (Thiomersal pentru fanii google)

Andreea Esca, la fel ca orice vedeta care se respecta... are o problema cu vaccinurile. Nu o spune direct, insa lasa destul de bine ca sa se intrevada asta... in felul in care prezinta stirile.
E pana la urma o moda, o moda care face rating....

Doua dintre stirile de astazi de la PRO(st)TV:

"tot mai multi romani incep sa isi puna intrebari cu privire la mercurul din vaccin"

"o femeie a decedat la scurta vreme dupa ce a facut vaccinul"

...hmmm...

Suna interesant, mercur in vaccin... chip lichid etc...
Adevarul e ca vaccinul Cantgrip contine o sare de mercur (Tiomersal), din cauza faptului ca la Cantacuzino se foloseste un proces tehnologic clasic (antic) de producere a vaccinurilor, proces ce include si adaugarea acestui antiseptic insa o concentratii extrem de mici...

Tabara anti-vaccin considera ca Tiomersalul (goagal says: Aţi dorit să scrieţi: thiomersal  Se afişează primele 2 rezultate)  e responsabil de autism... chiar daca studiile stiintifice au aratat ca indepartarea acestei sari de mercur din vaccinuri nu reduce cu nimic aparitia cazurilor de autism.
Nu o sa citez bloguri crestine, wikipedia sau forumuri... ci articole stiintifice bazate pe studii asupra carora nu exista nici un fel de suspiciuni:

1. http://content.nejm.org/cgi/content/full/357/13/1281
2. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/114/3/577
3. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/112/3/604
4. http://jama.ama-assn.org/cgi/content/full/290/13/1763
5. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/114/3/584
6. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/118/1/e139
7. http://archpsyc.ama-assn.org/cgi/content/full/65/1/19

Va invit sa cercetati, sa cititi, sa va informati si sa ajungeti la singura concluzie logica:

Singura conexiune dintre Thiomersal si Autism este bullshitul.
Marile corporatii farmaceutice interesate doar de vanzari au observat totusi ca profitul lor scade din cauza panicii create in jurul Thiomersalului si l-au eliminat treptat din vaccinuri... spre a fi inlocuit de compusi chimici cu mult mai activi (si nu prea bine testati).
Din fericire pe cei de la Cantacuzino nu prea ii intereseaza profitul, asa ca Thiomersalul ramane acolo... se pune de zeci de ani si nu a reusit sa omoare mai pe nimeni...

Acum Andreea Esca ar exclama:

Si totusi e mercur!!!!!!... E toxic!!! (pisu rau, bla, bla)

Vestea proasta e ca suntem inconjurati de mercur:
  • Becuri economice,
  • Neoane,
  • Termometre si instrumente de masura vechi (cati dintre noi nu s-au jucat cu atat inconstienta cu mercur fara sa facem autism... si am avut norocul chior sa nu murim otraviti )
  • Amalgamul dentar... Mercur... e in noi, in fiecare zi... in cantitati incomparabil mai mari!
  • Ingrasaminte chimice - deci in alimentele noastre de zi cu zi.
  • Peste, ENORM DE MULT MERCUR. In pestele de apa dulce gasiti toate chimicalele de care va tot feriti... 
  • Baterii...
  • Lista poate continua la nesfarsit... pentru ca mercurul face parte din natura... deci din toate chestiile, intr-o concentratie mai mare sau mai mica.
Bun... si Thiomersalul?

Pai chestia asta e un grozav antiseptic ce are rolul de a mentine sterila compozitia vaccinului. In mod logic compusul asta este otravitor si poate sa ucida... de la o anumita concentratie. In Cantgrip, Tiomersalul se gaseste intr-o concentratie de vreo 5000 de ori mai mica decat cea la care incep sa apara problemele... deci e safe!

Si Andreea Esca ar spune:
Si totusi e Tiomersal!!!!!!... E toxic!!! ( facem cancer peste 10 ani, autism...pisu rau, bla, bla)

Dap, Tiomersalul se foloseste de pe vremea romanilor ( de prin 1930 ca sa fiu totusi serios : ) si tot nu a reusit sa omoare pe nimeni. Problema adevarata a compusului asta e faptul ca e un extrem de grozav alergen (De asta se pun intrebarile legate e alergii la vaccinare, mai ales ca daca esti alergic la ceva sunt sanse mari sa fii alergic si la Tiomersal)

Insa de curiozitate sa vedem in ce se mai gaseste Tiomersal:
  • Antivenin... ii rog pe "geniile" anti-vaccin, ca la prima muscatura de vipera (sau orice al sarpe veninos) sa refuze injectia pe motiv ca are MERCURRRR sub forma de TIOMERSAL (pisu rau). Va voi nominaliza personal la premiile Darwin.
  • Medicamente!
  • Geluri si solutii dezinfectante,
  • Picaturi de (ochi, nas, urechi... bla, bla)
  • Cosmetice (in marea majoritate a produselor),
  • Aproape obligatoriu in rimel (mascara).
Va multumim pentru faptul ca folositi Tiomersalul in fiecare zi, zi de zi... asa ca:

Nu va informati de la Televizor, adevarul despre compusii chimici si periculozitatea lor se poate afla apeland la o stiinta numita: Toxicologie. Stiinta despre care (prin coincidenta) cunosc mai mult decat e nevoie.

Si daca vorbim de coincidente... colega mea de apartament a alunecat pe gheata a doua zi de la vaccinare (si astfel si-a luxat foarte frumos rotula), Andreea ai legatura:

"Vaccinul face primele victime, o femeie din Iasi a ajuns la spital a doua zi dupa ce s-a vaccinat (pisu rau, bla, bla)"

Ideea e ca in viata "shit happens" (C'est la vie, pentru francofoni), daca iti vine ceasul mori de inima, faci accident de masina, aluneci in baie pe sapun....

Sa legi o moarte naturala de vaccin (asa cum au facut stirile PROstTV, printr-o luxatie grozava de logica) e la fel de stupid ca a lega aparitia autismului de vaccinare.

Asa ca imi bag (insert organ here) in ele stiri si o sa mai citesc vreo doua articole stiintifice pe net, inainte de a ma baga la culcare.

P.S.

Am chef sa fabric o "stire" (nu ma pricep prea grozav la statistica)... asa cum se fabrica zilnic: paranoia, frica, panica si manipularea la TV:

In Romania mor in fiecare zi cam 600 de romani... sa zicem 25 pe ora. Stirile PROstTV dureaza cam o ora si au o audienta medie de cam 11 puncte de rating (asta inseamna ca 11 % din oameni urmaresc stirile protv, restul sunt pe drumuri, conduc, dorm sau urmaresc alte posturi TV)
Asta ar insemna ca in fiecare zi, cam 2 oameni mor urmarind stirile PRO (in realitate oamenii nu au chef de stiri atunci cand se simt rau, sau e posibil sa fie angajati in alte activitati cu o mortalitate mai mare...)

Andreea ai legatura:

"Televizorul ucide, un studiu recent..."

Ironia finala este ca... nu ma pricep deloc la conspiratii si la bullshit, defectul meu principal este ca am un fler incredibil pentru adevar:
Televiziunea ucide (am vrut sa scriu Andreea Esca sau ProTv ucide, insa responsabilitatea e a tuturor), si nu e vorba doar de promovarea violentei si a prostiilor anti-stiinta.

11 comentarii:

  1. super misto! imi placi. Aseara m-au uitat vreo 10 miute la OTV. Daca nu mor din cauza vaccinului, apuc 2012...si daca scap si atunci...inebunesc din cauza schimbarii polilor magnetici ai pamantului. Mai bine ma sinucid de pe acum!

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact... asta e si scopul blogului meu, un mic apel la ratiune si la a ne trai viata fara frica de drobul de sare de pe soba... care o sa ne cada in cap si o sa ne omoare.

    Odata ce m-am vaccinat (printre primii) si acum sunt imun, privesc toata isteria asta cu detasare... si nu pot trata mass-media decat prin ironie...

    Mi-ar place totusi ca sa fiu un pic mai amuzant, deoarece vreau sa se simta ca tonul blogului e unul deschis, relaxat...

    RăspundețiȘtergere
  3. CANTGRIP

    Te felicit pentru modul cum tratezi problema. si totusi nu ai demonstrat cat MERCUR inghit fumatorii si nu o data pe an ci in ficare zi si se tem de o intepatura

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim pentru efort ! Foarte util si bine scris !

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru apreciere... nu am facut decat sa cercetez problema printr-o documentare reala, in sensul stiintific al acestui demers.

    Sper sa utilitatea sa fie pentru cat mai multi si sa opreasca, daca se poate, tsunamiul de isterie din tara asta...

    RăspundețiȘtergere
  6. De curiozitate , daca tot te pricepi , imi spui si mie in cit timp de la aparitia unui virus se produce un vaccin si se testeaza pe animale(3 ani)si pe oameni(alti 3 ani) pentru a afla si efectele secundare?
    P.S.
    La fiecare 10 minute, un roman moare din cauza unei boli cardiovasculare.
    Principale 10 cauze de deces la nivel mondial (2009) sunt:
    Bolile coronariene 7.20 milioane de decese 12.2% din total decese
    Afectiunile cerebrovasculare 5.71 milioane de decese 9.7% din total decese
    Infectii ale sistemului respirator inferior 4.18 milioane de decese 7.1 % din total decese
    Boala Pulmonara Obstructiva Cronica 3.02 milioane de decese 5.1 % din total decese
    Bolile diareice 2.16 milioane de decese 3.7% din total decese
    HIV / SIDA 2.04 milioane de decese 3.5 % din total decese
    Tuberculoza 1.46 milioane de decese 2.5 % din total decese
    Cancer pulmonar 1.32 milioane de decese 2.3 % din total decese
    Accidente rutiere 1.27 milioane de decese 2.2
    Nasterile premature sau greutatea mica la nastere 1.18 milioane de decese 2.0 % din total decese
    Gripa noua (AH1N1) 1200 de decese (calculeaza tu procentul)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cauza principala a mortalitatii in lume, anonimule, e prostia.
    99% din oamenii care mor sunt prosti (conform standardelor mele), ceea ce vine in sprijinul afirmatiei mele :)

    Amatorii de statistica uita faptul ca statistica aia e asa tocmai pentru ca stiinta a indepartat alte cauze... nu degeaba a crescut fantastic speranta de viata. Inainte cre(s)tinopatii nu mureau de boli de inima, ca nu apucau sa le faca. Ceva similar cu AH1N1 ii omora in tinerete... chiar o banala gripa ordinara.

    RăspundețiȘtergere
  8. deci si u te-ai vaccinat? si eu(la spusele medicului de fam) dar dupa aceea am vazut partile rele si acu stau cu o oarecare frica. Ai vazut ce a zis Bill Gates? ca trebuie micsorata populatia globului prin vaccinuri, de acestea ce spui ? ( se zice ca ar fii acest vaccin, care omoara in mai multi ani, 20, 30 ) etc,

    RăspundețiȘtergere
  9. Atata prostie nu am mai vazut de cand sunt. Frate/soro, informeaza-te mai bine, nu-mi spune mie ca Gardasil nu a facut sute de victime lunar atata timp cat sunt statistici clare (VAERS). Si cand zic victime zic morti, si nu ma refer la alte sute de cazuri lunar de cancer si alte sute de cazuri lunar de alte belele. Si apoi tine cont ca doar 1% din cei afectati raporteaza. Ori esti cumparat de industria Farma ori esti batut in cap. De fapt un om prost nu poate depune atata efort ca sa ma convinga pe mine ca mercurul e ok. Degeaba imi enumeri mie ca neoanele, bateriile, etc au mercur, atata timp cat un neon nu este destinat a fi bagat in corpul unui bebe de doar cateva zile/ore/luni.
    Cand ai sa ai tu copii sa ti-i vaccinezi nu numai cu alea din lista "recomandata" de idiotii care ne conduc, dar si cu cele optionale! Si intre timp, pune mana si te vaccineaza in fiecare an cu toate vaccinurile posibile si "recomandate" si vezi pe pielea ta ce se intampla!

    RăspundețiȘtergere
  10. Baiatul meu are TSA. Nimeni nu testeaza medicamente sau vaccinuri pe copii sau bebelusi (motive morale evident, le inteleg). Cu toate astea, copiii mici si bebelusii sunt niste versiuni mai ciudatele de oameni. Pentru a scurta comentariul : http://www.youtube.com/watch?v=2MY6xqxB630 (a trebuit sa caut ceva dupa el). Vaccinarile sunt necesare. Este indiscutabil. La fel si testarea corecta.

    RăspundețiȘtergere
  11. E vorba de vaccinul facut bebelusilor...au imunitate scazuta...traim intr o lume foarte poluata...ii mai bagi si cacatul ala in vene...vai de capul lor...mai intreaba si oamenii care au avut de suferit cu copii dupa vaccinare...mai usor cu copy paste

    RăspundețiȘtergere