duminică, 31 ianuarie 2010

Bioterorism

Indivizii care fac propaganda agresiva si ilogica impotriva vaccinarii ar trebui judecati pentru terorism...

Doctorii ce dau dovada de inconstienta si contamineaza bolnavii (refuzand in prealabil vaccinarile) ar trebui si ei sa fie judecati pentru terorism...

Parintii ce nu isi dau acordul pentru vaccinarea odraslelor... si apoi nu au grija de sanatatea copiilor lor ar trebui judecati pentru omor/vatamare corporala din culpa daca acestia patesc ceva din cauza unei boli complet prevenibile printr-un simplu vaccin....

Oricine are dreptul sa fie sceptic, sa puna intrebari si sa aleaga pe proprie raspundere, insa a incerca sa ii "convertesti" pe altii, mai ales dupa ce ti se explica ca bati campii... ca nu exista nici macar un dubiu cu privire la eficacitatea vaccinarii (si la riscurile infime pe care aceasta le poate avea) este o crima si o astfel de fapta trebuie pedepsita ca atare.

Se pare ca fanatismul religios si cel izvorat din ignoranta nu se limiteaza la un areal geografic sau cultura... prostia este universala iar incompetenta este prezenta la toate nivelurile oricarei societati.

Avem si noi talibanii nostrii...

joi, 28 ianuarie 2010

Articol vechi... dar bun de pe Voxpublica

Rar gasesti un articol in presa care sa ridice o intrebare serioasa cu privire la utilitatea campaniilor de vaccinare in masa... mai ales cand vine vorba de un virus ce pare a fi bland. (marea majoritatea a cazurilor sunt atat de greu de detectat incat nu sunt raportate).


Ceva scris in noiembrie

si... nu e vorba de conspiratii, flacari violet, cipuri lichide si linkuri catre religie-nustiuce.ro

Dincolo de o doza de scepticism stiintific de care avem nevoie cu totii din cand in cand, in nici un articol scris de oameni responsabili nu o sa vedeti Vaccinare - pisu rau, ci ca vaccinarea trebuie facuta in special persoanelor ce prezinta riscul cel mai mare.

Despre AH1N1, epidemia a fost umflata artificial de OMS pentru ca Tamiflu si Relenza sa se vanda, dar reactia de producere a dozelor de vaccin a fost una corecta si sper ca sa se vaccineze toti cei ce au nevoie... (si ca vaccinurile sa ajunga in tarile lumii a treia GRATIS pentru a servi unor oameni ce nu isi permit sa faca gripa.... caci nu au acces la spitale)

Eu unul va recomand vaccinarea anula de gripa pentru a evita automedicatia cu paracetamol (si toate frectiile ce il contin).

Be safe!

duminică, 17 ianuarie 2010

Ce spun specialistii cu privire la vaccinarea copiilor...

Lasand deoparte calificarea unora dintre "doctorii" de pe la noii (ce considera ca a trata e mai OK decat a preveni)... va las un link ce va fi extrem de util atunci cand o sa doriti sa luati o decizie cu privire la vaccianarea propriilor copii.

Siteul special al Academiei americane a medicilor pediatrici cu privire la Vaccinari:

http://www.aap.org/immunization/index.html

Va urez lectura placuta si am rugamintea catre cei ce au timpul si interesul de a traduce toate materialele de acolo, ca sa faca acest lucru cat mai repede, cu responsabilitate si cu citarea corecta a sursei.

Forumurile si siteurile referitoare la copii din Romania ar avea nevoie disperata de o versiune logica, corecta si rationala in disputa cu tabara anti-vaccin (si pro-boala).

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Isteria s-a domolit deocamdata...

Phew... au fost zile grele, intr-o lupta grea de partea logicii si a adevarului...

Isteria s-a mai domolit, deoarece mass-media si-a gasit alte subiecte de devorat... si alte isterii de alimentat.

Prostii inca mai sunt scrise pe net, dar din fericire paranoicii nu mai sunt lasati sa isi faca de cap. Vocea ratiunii incepe sa se auda tot mai tare in oceanul de isterie.

Din pacate oamenii inca se mai inbolnavesc si mor din cauza unei boli ce poate fi evitata... printr-o simpla injectie.
O injectie ce se fabrica in acelasi fel de zeci de ani...

Oare cand vom reusi si noi sa vaccinam macar 60% din populatie... asa cum reusesc tarile civilizate?

Ma astept ca isteria sa reporneasca odata ce va incepe campania de vaccinare din scoli... o campanie ce a pornit deja cu stangul din cauza erorilor de comunicare ale autoritatilor...

joi, 14 ianuarie 2010

Eu v-am facut... (eu va omor)

In Romanica noastra cresterea copiilor se rezuma, destul de des, la textul scurt si sec din titlu...

Chestia asta ma face sa fiu extrem de ingrijorat cu privire la campania de vaccinare la copii.

Sunt perfect de acord ca parintii sunt responsabili pentru copii lor si au dreptul de a decide in locul lor. Nu de alta dar marea majoritate a copiilor din aceasta generatie sunt superficiali si prea preocupati de Hannah Montana, messenger, jocuri... (si din pacate manele) pentru a putea fi lasati sa decida de unii singuri.

Insa pornim de la o premisa, ce deseori e falsa,... si anume aceea ca: parintii sunt responsabili, oameni rationali capabili sa inteleaga ceea ce e mai bine pentru odraslele lor. Ori "fenomenele" pe care le vad pe la televizor, dandu-si cu parerea in privinta vaccinurilor... ma fac sa fiu extrem de ingrijorat cu privire la viitorul Romaniei. O fi ea scoala romaneasca pe duca, dar prostia, incultura si lipsa de respect pentru logica si adevar se creeaza adeseori in cei 7 ani de acasa.

Sunt extrem de ingrijorat cu privire la minoritatea copiilor inteligenti, cu deschidere spre stiinta, logica si curiozitate spre cunoastere a.k.a viitorul real al natiunii noastre, ce au parinti cu mintea destul de odihnita ce se informeaza de la televizor sau vecinul de la bloc.

Singura mea intrebare este daca ... copii despre care vorbesc exista...
Oare exista tineri (sub 16 ani) capabili  de a analiza corect situatia de fata (isteria anti-porcina), si de a privi totul cu maturitate?

Voi vreti sa va vaccinati? (ce motive aveti pentru alegere?)
Care e parerea parintilor vostri?

Au ei dreptul sa decida in locul vostru?

Cantgrip FAQ (sau tot ceea ce vreti sa stiti... si tot ceea ce nu vreti sa stiti despre isteria porcina AH1N1)

Isterie la TV, isterie pe interenet... cipuri lichide, flacari violet, fluturasi anti-vaccinare produsi de siteuri religie-nustiuce.ro, buluceala la vaccinare... toata lumea isi da cu parerea.

Eu va raspund la cateva intrebari:

  • Este pandemia AH1N1 reala?
Desigur, pana in acest moment au murit 100 de romani si in jur de 15.000 de oameni in intreaga lume

  • Atunci de ce in anumite tari a fost oprita vaccinarea si exista un surplus de vaccin?
In tarile normale, in care marea majoritate a oamenilor considera vaccinarea normalitate... oamenii s-au vaccinat repede, organizat si s-a ajuns la peste 60% din populatie imunizata. Raspandirea virusului este extrem de dificila in asemenea cazuri si epidemia este stopata. Exista un excedent de vaccin pe piata deoarece in unele tari s-a considerat ca este nevoie de 2 doze de vaccin pe cap de locuitor, ceea ce nu s-a dovedit pana la urma a fi necesar...
  • De ce este mai periculos virusul pandemic decat gripa normala?
Deoarece "prefera" sa ucida oamenii maturi pe langa obisnuitele categorii vulnerabile... cat si deoarece inrautatirea starii de sanatate se produce fulgerator (deseori dupa o perioada in care in mod aparent pacientul se simte mai bine)... si astfel bolnavul duce "moartea pe picioare".
  • De ce la inceput nu existau decese si marea majoritate a bolnavilor faceau forme usoare? A avut loc o mutatie a virusului?
Povestea cu mutatiile e un pic mai complicata pentru un raspuns scurt, sa zicem doar ca virusul se descurca "mai bine" in a omora oameni la fiecare transmisie succesiva...  chestia asta se cheama evolutie (Virusul evolueaza in mod natural spre a isi implini mai bine menirea... sa se reproduca si sa ne omoare). O mutatie (in sensul care ne intereseza) ar insemna o schimbare sesizabila in felul in care se transmite, se manifesta (sau ucide virusul)... deocamdata chestia asta nu s-a produs, insa riscul de mutatie creste de la o zi la alta.
  • Ne mai protejeaza vaccinul de o "porcina mutantă"?
In mod normal vaccinarea ofera organismului o sansa mare de a recunoaste si contracara mutatiile genetice din virusi. Daca transformarea este una radicala (posibilitate teoretica), imbolnavirea este posibila insa riscul de forme severe sau moarte este minim.
Ca sa fim 100% siguri, ar trebui sa ne vaccinam din nou la anul, impotriva a orice ar fi in circulatie atunci.
  • Nu ii imbogatim pe unii daca ne vaccinam an de an?
NU... daca folosim vaccin romanesc (pretul de vanzare este pretul de productie si distributie). Dimpotriva, vaccinarea ii saraceste pe producatorii de frectii anti-gripale pe baza de paracetamol (fervex, humex, coldrex, theraflu... etc). Vaccinul AH1N1 are un cost real de 4 lei, insa se face gratuit... am dat recent 9.8 lei pe o cutie de Paracetamol Sinus (cea mai ieftina optine de frectie anti-gripala) si porcariile carora li se face reclama la TV trec de 20lei. Daca mai adaugam toate pastilele de "dureri", de nas de gat... si servetelele ne dam seama ca vaccinarea e o afacere. Aici nu adaugam si costurile umane greu de contabilizat ale bolii...

Chiar daca folosim vaccin strain si tot ii facem "nefericiti" pe producator... o cutie de Tamiflu costa (la liber) cam 70 de lei inainte ca medicamentul asta sa fie scos din farmacii.
  • Deci companiile de medicamente nu sunt incantate de vaccinari in general? Oare au o legatura cu isteria?
DA, producatorii de medicamente urasc vaccinurile, deoarece e mult mai ieftin sa previi decat sa tratezi. De asta nici tehnologia de producere a vaccinurilor nu a evoluat prea mult de la nivelul anilor 30 (culturi pe embrioni de gaina si conservanti cu saruri de mercur) atunci cand guvernele lumii au investit mult in campanii de vaccinare (poliomelita a fost eradicata, printre multe alte boli ingrozitoare).

Este in interesul producatorilor ca oamenii sa se mai si inbolnaveasca... nu-i asa? Si cand ai la mana bugete imenese pentru reclama... se pot directiona putini banuti si spre indivizi cu mintea odihnita rau de tot.
  • La televiziuni apar frecvent reclame la "medicamente" antigripale, au televiziunile un interes financiar in a discredita campaniil de vaccinare? 
"Elementary my dear Watson!"... insa sa nu facem o mare conspiratie din asta, isteriile anti-vaccin aduc si rating... televiziunile nu au nici un interes comercial in a fi o sursa de informare corecta si echilibrata.
  • Insa de ce sunt atatea prostii pe internet?
1. Deoarece e mai profitabil ca oamenii sa se inbolnaveasca si sa moara... pe net se scrie pe bani de foarte multa vreme. Oamenii platiti sunt cei care creeaza povestile si zvonurile ce se dau ulterior din link in link.
2. Deoarece exista multi oameni ce cred numai in conspiratii... fraieri ce cad usor in plasa celor de la primul punct.
3. Deoarece exista multi oameni cu pareri fixe, anti-stiinta... genul religie-nustiucum.ro, ei pun foarte multa pasiune si suflet in credintele lor personale... si se bazeaza in argumente pe povestile celor de la punctul unu si pe reputatia unura dintre cei de la punctul doi (am cunoscut destui oameni de mare valoare, experti in domeniul lor... ce sunt fani ai conspiratiilor de tot felul).
4. Deoarece exista foarte multi oameni ce se panicheaza usor, ce nu stiu de unde sa se informeze si care nu au rabdarea (sau capacitatea intelectuala) de a urmari un articol stiintific sau o expunere logica. Acestia din urma sunt oameni obisnuiti si in postarile lor nu o sa gasiti nimic original ci doar trimiteri catre prostiile scrise de cei de la punctele: 1, 2, 3.... cat si filmulete dramatice de pe youtube.

  • Bun, bun... lasa-ma cu din astea, hai sa te vad daca esti tare in vaccin. Cine are interesul ca sa ne vaccinam?
Guvernele si patronii... vaccinarile aduc mari economii la bugetele de sanatate, tin spitalele goale... si oamenii la locurile de munca. Angajatorul tau e foarte interesat ca tu sa te vaccinezi... pentru ca nu ii convine ca tu sa stai pe acasa sau prin spital.
Pana la urma e in interesul nostru sa ne vaccinam, scapam de boala si eliminam un risc de moarte. Mi-ar place sa existe un vaccin impotriva bolilor de inima... a celor vasculare sau unul care sa ne faca sa nu avem niciodata accident de masina.
Vaccinul e ca un fel de RCA... numai ca e moka, chiar te protejeaza de neplaceri si de a face neplaceri altora.

  • Este vaccinul Cantgrip sigur?
DA!

  • Sigur, sigur?
Raspunsul unui om de stiinta nu poate fi decat aceasta: "Beneficiile depasesc cu multe ordine de marime orice potentiale riscuri"
  • Care sunt riscurile si care sunt beneficiile?
Nimic nu poate fi facut sa fie 100% sigur, si in mare parte erorile sunt umane: control medical superficial, persoane care sa minta in privinta alergiilor, pastrare necorespunzatoare si administrare defectuoasa. Chiar si asa riscurile de a pati ceva mai grav sunt undeva la peste 1.1000000. Deocamdata nu a patit nimeni, nicaieri in lume, nimic serios legat de vaccin. Asta e realitatea...  si s-au vaccinat SUTE DE MILIOANE de oameni.

Beneficiile sunt in schimb uriase... virusul poate contamina in acest moment cam 15% din oameni si ii poate omora pe 2% dintre acestea. Pericolul e unul real... cei 100 de romani morti sunt tragedii reale si pierderi de neinlocuit pentru familiile lor. E greu sa le explici idiotilor asta... insa banuiesc ca esti un cititor rational... altfel nu ai fi avut rabdare sa cititi pana aici.

  • La fel ca orice vaccin, si Cantgrip are efecte secundare... care sunt acestea?
E adevarat ca vaccinurile au unele efecte secundare, insa medicamentele au efecte secundare mult mai palpabile si distructive. Inainte de a spune:

"Imi bag piciorul in vaccin, iau doua paracetamoale (sic)... imi fac un ceai si stau la pat 2 saptamani" te rog sa te informezi cu privire la cat de distructive sunt medicamentele luate dupa ureche. Cand ai citit ultima oara prospectul unui medicament?

Revenind la vaccin, asa cum au punctat multi dintre cititor... orice injectie intramusculara doare, vaccinul poate sa te doara un pic mai mult... daca cel care te vaccineaza nu are "mana buna".
Se mai poate intampla sa faci un pui de febra, anumite simptome de gripa... sau sa ai anumite dureri oculare.
Altceva nu s-a mai intamplat pana acum... si sper sa nu se intample.

  • Am citit pe net ca vaccinul te omoara dupa 10 zile, e adevarat?
NU! Sunt cat se poate de viu daca te intereseaza

  • Am citit pe net ca vaccinul te omoara dupa 1 luna?
NU! Sunt milioane de oameni care s-au vaccinat de foarte multa vreme si nu au nici pe naiba...

  • Am citi pe net ca vaccinul te omoara (paralizeaza, cancer, autism, pisu rau.. etc) peste 10 ani (20 de ani, 100 de ani, 1000 de ani etc)
Are you for real? Dupa cum am spus vaccinul se fabrica dupa aceeasi reteta antica de foarte multa vreme. Acum au schimbat doar virusul ce se cultiva pe embrionii de gaina... in rest totul e la fel ca si la vaccinul sezonier ce se produce de zeci de ani si care a fost facut de milioane si milioane de oameni.
  • Embrioni zici? Am citit pe net ca se face pe embrioni umani... si se testeaza si uhhhh...
Daca nu o sa mai frecventezi cateva zile siteurile religie-nustiuce.ro si o sa faci o vizita la Cantacuzino (sau o sa iti faci timp sa citesti un articol stiintific despre tehnologia antica de producere a vaccinurilor, o sa te linistesti...
  • Nah... am citit pe net ca vaccinul are in compozitie tot felul de chimicale care te fac sa faci cancer, autism... pisu rau...
Vaccinul contine ca substanta activa (singura chestie activa), virusul AH1N1, fragmentat, inactivat (adica fiert) ce a fost cultivat pe oua de gaina, solutie salina (in care este dizolvat virusul), hemaglutina, tiomersal si niste fosfati...

Pentru chimicale adevarate va rog sa consultati compusii chimici din alimente, bauturi alcoolice, fumul de tigara, fumul de la lumanarile parfumate... si foarte interesant, compozitia chimica a prostiilor din magazinele de vise...

  • hahaha... eu nu cred ca tigara e mai periculoasa decat vaccinul, are cip lichid in el... AH1N1 e o conspiratie... boala nu exista!
Bine, in cazul tau se poate face o exceptie... te rog sa nu te vaccinezi... apoi fa o vizita la spital (sectia infectioase), sa refuzi orice fel de tratament (ca e cu flacara violet a masonilor)... si ai destule sanse sa castigi un premiu pentru credinta ta. Premiul Darwin pe 2010!

  • Lasa vrajeala, vaccinul contine mercuuuuurrrrr!!!! Adica Tiomersal, de fapt... scrie peste tot pe internet, am citit eu... cum poti sa fii asa de sigur ca nu o sa facem pisu rau de la tiomersal?
Bun atunci, nu cred ca o sa te deranjeze sa citesti si urmatorul articol... linkurile si comentariile sunt extrem de interesante.

  • NU te cred, nu stiu cine esti.... stiu sigur ca M(erc)URIM de la vaccin. Am citit destul pe net,  a zis si doctori ca e de naspa. Cum as putea sa te cred?
Hmmm, pari un caz grav insa deoarece ai ajuns pana aici cu cititul sper sa mai existe sanse si pentru tine. Te rog sa vezi pentru inceput ceea ce scrie aici si aici

  • A zis pe ProTV ca a murit cineva dupa vaccinare... acuma ce zici?
Pai a murit a doua zi... de inima. Colega noastra de apartament si-a rupt piciorul a doua zi de la vaccinare... nu-i asa ca tot de la vaccin i se trage?

Vaccinul nu te apara de orice si viata isi continua cursul si dupa vaccianare... shit happens, C'est La Vie!

  • Poti fi serios o clipa, vaccinul contine chestii... intr-o anumita concentratie, imi dai cuvantul tau ca peste 10 ani nu o sa patesc ceva de la vaccinul asta? 
DA! toti compusii din vaccin (cu exceptia virusului fragmentat) sunt deja in sangele tau de foarte multa vreme. Tiomersal folosesti in fiecare zi (gelurile, picaturile, medicamentele, rimelul si cosmeticele colcaie de aceasta sare de mercur)... oricum tiomersalul se metabolizeaza (din fericire) si este eliminat. Ai oricum in sange destul mercur ca sa iti ajunga pentru toate cancerele posibile...iar cele mai grozave chimicale le absorbi din aer, apa si mancare in fiecare zi din viata ta.  Pana la urma totul depinde de ghinionul si de susceptibilitatea fiecaruia.

Vaccinul asta e unul dintre cele mai curate chestii pe care o sa le bagi in tine... in toata viata ta... pentru ca pana si apa de baut o sa fie mult mai plina de prostiile depuse prin conducte.

Te-ai mai linistit?

  • Nu, deoarece mai am o ultima nelamurire... au fost destui doctori la inceput care au refuzat sa se vaccineze... de ce?
Doctorii sunt oameni, si sunt fiecare experti in domeniul lor... furunculi, dinti, traume etc..., multi dintre ei nu stiu engleza si la inceput nu au avut ca sursa de informare decat prospectul Cantgrip si o groaza de isterii de pe net. E normal ca li s-a facut frica sau au avut dubii...

Toti doctorii au avut emotii si retineri atunci cand au vaccinat primul pacient, e pana la urma frica de necunoscut si de o procedura medicala noua: daca am ghinionul ca pacientul meu sa pateasca ceva?

Unii dintre doctori au fost de parere (si sunt in continuare) ca deoarece au intrat in contact cu pacientii si cu boala si-au facut deja anticorpii si nu e nevoie de vaccinare. E posibil sa aiba dreptate... insa nu exista garantii pentru acest lucru.... si nu e nevoie sa riste. Colegii lor epidemiologi au repetat in nenumarate randuri acest lucru.

Mai trebuie adaugat ca nu exista padure fara USCATURI, stiti prea bine ca exista destui doctori slab pregatiti, rau-voitori... si ca incompetenta domneste in multe spitale. Oameni cu mintea odihnita exista in toate domeniile... acum e un bun moment sa vezi ce e de capul doctorului tau de familie. Vorbeste cu el, ar trebui sa iti poata oferi toate informatiile despre AH1N1. Daca nu e in stare... ar trebui sa iti faci griji si sa iti cauti alt doctor...

Sunt sigur ca o sa te linistesti dupa ce o sa vorbesti cu un doctor bun de familie, unul capabil sa explice mai bine decat un necunoscut de pe net... sunt sigur ca apoi o sa faci vaccinul si nu o sa stai cu frica in san...

Multa sanatate!

Nota:

Aceste intrebari si raspunsuri sunt reale.
Articolul este foarte lung asa ca va rog sa imi iertati eventualele greseli. NU am timp ca sa il corectez.
Va multumesc.

miercuri, 13 ianuarie 2010

Miracolul de la ora 7

Am deschis televizorul ca sa vad cele mai recente imagini din Haiti... si am facut greseala sa dau apoi pe Realitatea... m-am enervat (isteria vaccinarii era in toi), am trecut rapid peste Antene si tipete isterice erau si la A3 si la Abcess Direct... asa ca prietena mea a dat pe Pro ca sa il vada pe Maruta in timp ce eu am inceput sa ma pregatesc psihic pentru intalnirea de la ora 7 cu Andreea Esca.

Mare mi-a fost mirarea sa vad niste stiri, ca pe vremuri, profesioniste... echilibrate si in care doza de emotie si interes a fost data de subiecte reale... nu de unele inventate.

Stirile au inceput cu catastrofa din Haiti, un reportaj foarte bine pus la punct...mult mai bine documentat decat ce se vede in fiecare ora la BBC, CNN sau Euronews, apoi actualitate romaneasca si un reportaj ironic asupra votarii bugetului, nenea suit pe mitropolie la Iasi si restul maruntisurilor...

Sectorul de senzatie si exploatare nerusinata a stirilor stiintifice a fost reprezentat de povestea cu asteroidul ce a trecut intre Pamant si Luna (un "eveniment" din asta se intampla in fiecare saptamana comform NASA) si apoi a inceput segmentul "porcin":

WOW, s-a prezentat corect situatia cazurilor si a deceselor din tara (3 decese, 9 cazuri noi)... s-a vorbit despre urmatorul val de porcina de la finalul lunii, s-a evaluat situatia vaccinarilor si am fost informati asupra debutului campaniei de vaccianare la copii... si gata: NU au fost speculatii, aberatii, exploatari senzationaliste ale subiectului.

Prin urmare se poate si asa, am notat in calendar evenimentul si imi doresc ca stirile Pro sa fie asa si maine... insa tare imi e frica ca maine nu vor mai fi subiecte majore si se va reveni la exploatarea gripei AH1N1.

Isteria vaccinarii in scoli...

"Genialele" autoritati romane fac o mare greseala incercand sa largeasca programul de vaccinare in masa si in scoli. Nu e deloc bine... o astfel de miscare poate sa creeze un imens tsunami de ignoranta si isterie din partea multor parinti ignoranti.

Scandalul a izbucnit deja pe la televiziunile dornice de rating, iar studiourile s-au umplut de tot felul de persoane isterice si politicieni aflati pe langa subiect... adica WTF!!!  ce ma freaca pe mine grija sa il ascult pe reprezentantul PNL, PDL, PSD...

Pozitia mea este clara, nu sunt de acord cu vaccinarile in grup, ci in mod privat sub supravegherea medicului de familie.
Si copii ar trebui sa fie vaccinati tot de medicii de familie... (la initiativa si) cu acordul parintilor.

P.S.
Nu exista nici un motiv pentru care sa avem dubii cu privire la vaccinarea copiilor.
In mod clar, beneficiile (certe) depasesc cu mult (mult de tot... ) orice fel de risc (teoretic).

P.S.

M(erc)urim?

Reproduc 100% aceasta stire de pe Agerpres, in care un nene toxicolog ne spune tot ceea ce presa panicoasa si siteurile religie-nustiuce.ro nu vor sa auda:

Bucureşti, 13 ian /Agerpres/ - Concentraţia normală a mercurului în sângele uman este în jur de 60 micrograme/100 ml, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, academician prof. dr. Victor Voicu, în legătură cu toxicitatea tiomersalului, utilizat pentru prezervarea vaccinului CANTGRIP împotriva gripei noi.

'Utilizarea tiomersalului sau mertiolatului de sodiu (mercurotiolatului de sodiu) pentru prezervarea vaccinului a generat unele controverse, în sensul că ar produce tulburări de neurodezvoltare după administrare repetată la copii în contextul schemelor de imunizare, deoarece ar depăşi doza maximă admisă în SUA. Studii recente au demonstrat absenţa legăturii dintre administrarea de tiomersal şi tulburările de neurodezvoltare.Tiomersalul se metabolizează în etilmercur care se excretă rapid, fără acumulare în organism'', a explicat specialistul în toxicologie.

Academicianul a mai spus că Agenţia Europeană pentru Evaluarea Medicamentelor (EMEA) a precizat că tiomersalul poate fi folosit pentru prezervarea vaccinului, dacă nu există alternativă pentru acest obiectiv.

Potrivit specialistului, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) statuează că nu există dovezi ştiinţifice privind problemele de siguranţă ale utilizării vaccinurilor prezervate cu tiomersal şi avizează utilizarea acestora în programele de imunizare globală, beneficiile depăşind orice risc teoretic de toxicitate.

''Doza minimă letală de mercur anorganic este de cca 2 g. Cantitatea de mercur sub formă de tiomersal în 0,5 ml de vaccin este de cca 0,0000425 g, adică de 4,25 micrograme/ 0,5 ml, cantitate care se administrează la un adult de cca 70 kg. Aşa cum rezultă, cantităţile sunt mai mici decât cele din mediul înconjurător. În concluzie, concentraţiile de mercur sub formă de tiomersal utilizat în prezervarea vaccinului CANTGRIP nu au nicio semnificaţie toxicologică pentru om', a explicat prof. dr. Victor Voicu.AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Daca mai tineti minte preaminunatul articol despre mercur si Tiomersal, mercurul e un element chimic ce se gaseste in toti si in toate... in unele chestii (de exemplu pestele de apa dulce) mercurul colcaie in abundenta (pofta buna).

Cat despre Tiomersal, il consumam si il folosim cu placere in fiecare zi (medicamente, cosmetice, rimel etc...). Nu stiu de ce incepem sa il vedem de abia acum...

nenea academicianu a zis bine: cipul lichid e deja in noi... do not bother with acting stupid

marți, 12 ianuarie 2010

Macel in Haiti!

Tocmai primesc informatii din Haiti si cred ca s-a produs o catastrofa uriasa...

Cutremurul nu e pe masura celui din Indonezia (9 pe scara richter), insa un cutremur de 7R la suprafata este distrugator!!!

La 10km departare de epicentru se gaseste o zona extrem de populata, cu locuinte extrem de prost construite.
Mie imi miroase a catastrofa!

Gandurile mele sunt alaturi de oamenii de acolo... sper ca majoritatea sa fi supravietuit si reactia guvernelor din intreaga lume sa fie rapida si decisiva in a salva vieti!

Editare ulterioara:


Numarul persoanelor direct afectate de aceasta catastrofa este de aproape 2 milioane (au resimtit efecte de 8M)... pana si 1% mortalitate (foarte putin probabil) inseamna 2000 de decese.

Despre Tiomersal (Mercurul din Cantgrip)

Deoarece am scris un articol mult prea grozav despre prostiile anti-vaccin pe care le auzim la TV, o sa postez din nou numai partea care se refera la Tiomersal, mercur si Cantgrip.
Adevarul e ca vaccinul Cantgrip contine o sare de mercur (Tiomersal), din cauza faptului ca la Cantacuzino se foloseste un proces tehnologic clasic (antic) de producere a vaccinurilor, proces ce include si adaugarea acestui antiseptic insa o concentratii extrem de mici...

Tabara anti-vaccin considera ca Tiomersalul (goagal says: Aţi dorit să scrieţi: thiomersal  Se afişează primele 2 rezultate)  e responsabil de autism... chiar daca studiile stiintifice au aratat ca indepartarea acestei sari de mercur din vaccinuri nu reduce cu nimic aparitia cazurilor de autism.
Nu o sa citez bloguri crestine, wikipedia sau forumuri... ci articole stiintifice bazate pe studii asupra carora nu exista nici un fel de suspiciuni:

1. http://content.nejm.org/cgi/content/full/357/13/1281
2. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/114/3/577
3. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/112/3/604
4. http://jama.ama-assn.org/cgi/content/full/290/13/1763
5. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/114/3/584
6. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/118/1/e139
7. http://archpsyc.ama-assn.org/cgi/content/full/65/1/19

Va invit sa cercetati, sa cititi, sa va informati si sa ajungeti la singura concluzie logica:


Singura conexiune dintre Thiomersal si Autism este bullshitul.
Marile corporatii farmaceutice interesate doar de vanzari au observat totusi ca profitul lor scade din cauza panicii create in jurul Thiomersalului si l-au eliminat treptat din vaccinuri... spre a fi inlocuit de compusi chimici cu mult mai activi (si nu prea bine testati).
Din fericire pe cei de la Cantacuzino nu prea ii intereseaza profitul, asa ca Thiomersalul ramane acolo... se pune de zeci de ani si nu a reusit sa omoare mai pe nimeni...

Acum Andreea Esca ar exclama:

Si totusi e mercur!!!!!!... E toxic!!! (pisu rau, bla, bla)

Vestea proasta e ca suntem inconjurati de mercur:
  • Becuri economice,
  • Neoane,
  • Termometre si instrumente de masura vechi (cati dintre noi nu s-au jucat cu atat inconstienta cu mercur fara sa facem autism... si am avut norocul chior sa nu murim otraviti )
  • Amalgamul dentar... Mercur... e in noi, in fiecare zi... in cantitati incomparabil mai mari!
  • Ingrasaminte chimice - deci in alimentele noastre de zi cu zi.
  • Peste, ENORM DE MULT MERCUR. In pestele de apa dulce gasiti toate chimicalele de care va tot feriti... 
  • Baterii...
  • Lista poate continua la nesfarsit... pentru ca mercurul face parte din natura... deci din toate chestiile, intr-o concentratie mai mare sau mai mica.
Bun... si Thiomersalul?

Pai chestia asta e un grozav antiseptic ce are rolul de a mentine sterila compozitia vaccinului. In mod logic compusul asta este otravitor si poate sa ucida... de la o anumita concentratie. In Cantgrip, Tiomersalul se gaseste intr-o concentratie de vreo 5000 de ori mai mica decat cea la care incep sa apara problemele... deci e safe!

Si Andreea Esca ar spune:
Si totusi e Tiomersal!!!!!!... E toxic!!! ( facem cancer peste 10 ani, autism...pisu rau, bla, bla)

Dap, Tiomersalul se foloseste in vaccinuri de pe vremea romanilor ( de prin 1930 ca sa fiu totusi serios : ) si tot nu a reusit sa omoare pe nimeni (la concentratia din vaccinuri). Problema adevarata a compusului asta este faptul ca e un extrem de grozav alergen (De asta se pun intrebarile legate e alergii la vaccinare, mai ales ca daca esti alergic la ceva sunt sanse mari sa fii alergic si la Tiomersal)

Insa de curiozitate sa vedem in ce se mai gaseste Tiomersal:
  • Antivenin... ii rog pe "geniile" anti-vaccin, ca la prima muscatura de vipera (sau orice al sarpe veninos) sa refuze injectia pe motiv ca are MERCURRRR sub forma de TIOMERSAL (pisu rau). Va voi nominaliza personal la premiile Darwin.
  • Medicamente!
  • Geluri si solutii dezinfectante,
  • Picaturi de (ochi, nas, urechi... bla, bla)
  • Cosmetice (in marea majoritate a produselor),
  • Aproape obligatoriu in rimel (mascara).
Va multumim pentru faptul ca folositi Tiomersalul in fiecare zi, zi de zi... asa ca:

Nu va informati de la Televizor, adevarul despre compusii chimici si periculozitatea lor se poate afla apeland la o stiinta numita: Toxicologie. Stiinta despre care (prin coincidenta) cunosc mai mult decat e nevoie.

Despre prostie, statistica, autism, mercur si Tiomersalul din Cantgrip (Thiomersal pentru fanii google)

Andreea Esca, la fel ca orice vedeta care se respecta... are o problema cu vaccinurile. Nu o spune direct, insa lasa destul de bine ca sa se intrevada asta... in felul in care prezinta stirile.
E pana la urma o moda, o moda care face rating....

Doua dintre stirile de astazi de la PRO(st)TV:

"tot mai multi romani incep sa isi puna intrebari cu privire la mercurul din vaccin"

"o femeie a decedat la scurta vreme dupa ce a facut vaccinul"

...hmmm...

Suna interesant, mercur in vaccin... chip lichid etc...
Adevarul e ca vaccinul Cantgrip contine o sare de mercur (Tiomersal), din cauza faptului ca la Cantacuzino se foloseste un proces tehnologic clasic (antic) de producere a vaccinurilor, proces ce include si adaugarea acestui antiseptic insa o concentratii extrem de mici...

Tabara anti-vaccin considera ca Tiomersalul (goagal says: Aţi dorit să scrieţi: thiomersal  Se afişează primele 2 rezultate)  e responsabil de autism... chiar daca studiile stiintifice au aratat ca indepartarea acestei sari de mercur din vaccinuri nu reduce cu nimic aparitia cazurilor de autism.
Nu o sa citez bloguri crestine, wikipedia sau forumuri... ci articole stiintifice bazate pe studii asupra carora nu exista nici un fel de suspiciuni:

1. http://content.nejm.org/cgi/content/full/357/13/1281
2. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/114/3/577
3. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/112/3/604
4. http://jama.ama-assn.org/cgi/content/full/290/13/1763
5. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/114/3/584
6. http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/118/1/e139
7. http://archpsyc.ama-assn.org/cgi/content/full/65/1/19

Va invit sa cercetati, sa cititi, sa va informati si sa ajungeti la singura concluzie logica:

Singura conexiune dintre Thiomersal si Autism este bullshitul.
Marile corporatii farmaceutice interesate doar de vanzari au observat totusi ca profitul lor scade din cauza panicii create in jurul Thiomersalului si l-au eliminat treptat din vaccinuri... spre a fi inlocuit de compusi chimici cu mult mai activi (si nu prea bine testati).
Din fericire pe cei de la Cantacuzino nu prea ii intereseaza profitul, asa ca Thiomersalul ramane acolo... se pune de zeci de ani si nu a reusit sa omoare mai pe nimeni...

Acum Andreea Esca ar exclama:

Si totusi e mercur!!!!!!... E toxic!!! (pisu rau, bla, bla)

Vestea proasta e ca suntem inconjurati de mercur:
  • Becuri economice,
  • Neoane,
  • Termometre si instrumente de masura vechi (cati dintre noi nu s-au jucat cu atat inconstienta cu mercur fara sa facem autism... si am avut norocul chior sa nu murim otraviti )
  • Amalgamul dentar... Mercur... e in noi, in fiecare zi... in cantitati incomparabil mai mari!
  • Ingrasaminte chimice - deci in alimentele noastre de zi cu zi.
  • Peste, ENORM DE MULT MERCUR. In pestele de apa dulce gasiti toate chimicalele de care va tot feriti... 
  • Baterii...
  • Lista poate continua la nesfarsit... pentru ca mercurul face parte din natura... deci din toate chestiile, intr-o concentratie mai mare sau mai mica.
Bun... si Thiomersalul?

Pai chestia asta e un grozav antiseptic ce are rolul de a mentine sterila compozitia vaccinului. In mod logic compusul asta este otravitor si poate sa ucida... de la o anumita concentratie. In Cantgrip, Tiomersalul se gaseste intr-o concentratie de vreo 5000 de ori mai mica decat cea la care incep sa apara problemele... deci e safe!

Si Andreea Esca ar spune:
Si totusi e Tiomersal!!!!!!... E toxic!!! ( facem cancer peste 10 ani, autism...pisu rau, bla, bla)

Dap, Tiomersalul se foloseste de pe vremea romanilor ( de prin 1930 ca sa fiu totusi serios : ) si tot nu a reusit sa omoare pe nimeni. Problema adevarata a compusului asta e faptul ca e un extrem de grozav alergen (De asta se pun intrebarile legate e alergii la vaccinare, mai ales ca daca esti alergic la ceva sunt sanse mari sa fii alergic si la Tiomersal)

Insa de curiozitate sa vedem in ce se mai gaseste Tiomersal:
  • Antivenin... ii rog pe "geniile" anti-vaccin, ca la prima muscatura de vipera (sau orice al sarpe veninos) sa refuze injectia pe motiv ca are MERCURRRR sub forma de TIOMERSAL (pisu rau). Va voi nominaliza personal la premiile Darwin.
  • Medicamente!
  • Geluri si solutii dezinfectante,
  • Picaturi de (ochi, nas, urechi... bla, bla)
  • Cosmetice (in marea majoritate a produselor),
  • Aproape obligatoriu in rimel (mascara).
Va multumim pentru faptul ca folositi Tiomersalul in fiecare zi, zi de zi... asa ca:

Nu va informati de la Televizor, adevarul despre compusii chimici si periculozitatea lor se poate afla apeland la o stiinta numita: Toxicologie. Stiinta despre care (prin coincidenta) cunosc mai mult decat e nevoie.

Si daca vorbim de coincidente... colega mea de apartament a alunecat pe gheata a doua zi de la vaccinare (si astfel si-a luxat foarte frumos rotula), Andreea ai legatura:

"Vaccinul face primele victime, o femeie din Iasi a ajuns la spital a doua zi dupa ce s-a vaccinat (pisu rau, bla, bla)"

Ideea e ca in viata "shit happens" (C'est la vie, pentru francofoni), daca iti vine ceasul mori de inima, faci accident de masina, aluneci in baie pe sapun....

Sa legi o moarte naturala de vaccin (asa cum au facut stirile PROstTV, printr-o luxatie grozava de logica) e la fel de stupid ca a lega aparitia autismului de vaccinare.

Asa ca imi bag (insert organ here) in ele stiri si o sa mai citesc vreo doua articole stiintifice pe net, inainte de a ma baga la culcare.

P.S.

Am chef sa fabric o "stire" (nu ma pricep prea grozav la statistica)... asa cum se fabrica zilnic: paranoia, frica, panica si manipularea la TV:

In Romania mor in fiecare zi cam 600 de romani... sa zicem 25 pe ora. Stirile PROstTV dureaza cam o ora si au o audienta medie de cam 11 puncte de rating (asta inseamna ca 11 % din oameni urmaresc stirile protv, restul sunt pe drumuri, conduc, dorm sau urmaresc alte posturi TV)
Asta ar insemna ca in fiecare zi, cam 2 oameni mor urmarind stirile PRO (in realitate oamenii nu au chef de stiri atunci cand se simt rau, sau e posibil sa fie angajati in alte activitati cu o mortalitate mai mare...)

Andreea ai legatura:

"Televizorul ucide, un studiu recent..."

Ironia finala este ca... nu ma pricep deloc la conspiratii si la bullshit, defectul meu principal este ca am un fler incredibil pentru adevar:
Televiziunea ucide (am vrut sa scriu Andreea Esca sau ProTv ucide, insa responsabilitatea e a tuturor), si nu e vorba doar de promovarea violentei si a prostiilor anti-stiinta.

"Condamnati" la sanatate...

Inca trei dintre cunoscuti: colegii de apartament si sora mea s-au vaccinat in ultimele 24 de ore evitand inbulzeala...

Toti se simt ok, si in mod surprinzator... cam toti cei ce s-au vaccinat dupa mine au avut parte de efecte secundare mult diminuate. Pe mine m-a durut mana aproape 4 zile, lor le-a trecut deja in a doua zi...

La tine cum s-au derulat lucrurile? Parerea ta conteaza... si ii poate ajuta si pe altii.

Astept comentariile voastre.

duminică, 10 ianuarie 2010

E nevoie de putina moderatie...

Suntem un popor ciudat, incapabil de o reactie calma si rationala.

La inceputul lunii decembrie nimeni nu se vaccina. Erau la moda zvonurile de pe net cu flacara violet, mayasii si vaccinul ucigas cu cip lichid 666. Vaccinul a stat pana cand a expirat prin depozite.

Apoi a murit o persoana cunoscuta si isteria a cazut in cealalta extrema cu oamenii inbulzindu-se ca vitele pentru vaccinare. Ori chestia asta nu imi place din doua motive:

  • oamenii stau la coada chiar in zonele de carantina, sute de oameni... unii posibil bolnavi. Riscul de rapandire a bolilor de tot felul creste in astfel de multimi.
  • vaccinarea se face mecanic, fara un control medical eficient si fara a se cunoaste exact istoria pacientilor. Nu e nevoie decat de un singur pacient care nu isi cunoaste istoria medicala cum trebuie, sau care minte (vrand sa faca vaccinul cu orice pret) ca sa avem parte de o reactie alergica care sa dea apa la moara idiotilor din tabara mica (dar activa) de anti-vaccinare.
Oamenilor astia (anti-vaccinare) le-as recomanda o plimbare prin saloanele  de infectioase (fara masti si fara sa se spele pe maini dupa) pentru ca oricum ei cred cu tarie ca virusul AH1N1 e vrajeala. Sunt sigur ca parerile lor personale vor fi atat de puternice incat sa constituie scut impotriva virusilor... si ca se pot baza pe credinta ca sa ii vindece de toate cele rele.

Recomandarea mea, faceti vaccinul...(la fel ca in cazul oricarei boli) riscurile la vaccinare sunt infime, avantajele imunizarii sunt uriase. M-am saturat sa ma repet, cred ca orice om cu mintea limpede e capabil sa inteleaga asta.
Daca aveti totusi dubii, discutati (numai) cu medicul vostru de familie despre oportunitatea vaccinarii. Parerile farmacistelor, femeilor de servici de prin spitale, calugarilor si ciudatilor anonimi de pe net (ma pot include si eu aici) nu valoreaza nimic in fata discutiei cu medicul ce va cunoaste cel mai bine starea de sanatate.

Va puteti informa cu adevarat consultand paginile institutiilor guvernamentale sau ale organizatiei mondiale a sanatatii (WHO/OMS) si a centrului de control al bolilor (CDC). Informatii despre evolutia pandemiei le puteti afla si de pe paginile institutiilor media serioase si cu reputatie (CNN; BBC) cat si la urmatoarea pagina web:

http://flutracker.rhizalabs.com/

Ca intotdeauna va doresc multa sanatate si sa nu uitati ca toate deciziile se iau la rece, gandind calm, rational si calculat.

vineri, 8 ianuarie 2010

Unde ma pot vaccina impotriva AH1N1 cu Cantgrip...

De la o atitudine irationala, complet sinucigasa de ascultare a zvonurilor (si a fundamentalistilor religiosi) romanii au trecut in cealalta extrema, panica si inghesuiala la coada pentru vaccinare.

Tipica si eterna coada romaneasca...

Ma bucura enorm faptul ca oamenii se vaccineaza (intr-un final) insa mare atentie la inghesuiala! Riscati sa va inbolnaviti chiar la acea coada.

Asa ca va recomand urmatoarele alternative:

  • Doctorul de familie: contactati doctorul de familie, si faceti programare pentru vaccinare (evitati cozile sau contactul cu alti bolnavi). Medicul de famile este obligat sa va vaccineze, si sa faca rost de vaccin... daca el refuza, trebuie reclamat la DSP (fostul Sanepid)!!! De recomandat si schimbare urgenta a medicului de familie daca el se dovedeste a fi idiot(a)...

  • Directiile de sanatate publica, daca sunteti in graba sau doctorul de famile e prea lent sau rauvoitor (membru a unei secte a doctorilor tampiti) va puteti vaccina si aici. Atentie insa: e posibil sa existe coada si oameni bolnavi la ea. Purtati masca si nu va atingeti ochii, nasul sau gura... in timp ce stati la coada si spalati-va pe maini imediat ce ajungeti acasa.
Multa bafta si sanatate tuturor,

P.S.
Dupa vaccinare, evitati multimile, spalati-va cat mai des pe maini si nu duceti mainile la ochi, nas sau gura (daca nu sunteti spalati in prealabil). Fabricarea anticorpilor (imunitatea) de catre organismul dumneavoastra dureaza in jur de 14 zile.

marți, 5 ianuarie 2010

Evaluare zilnica finala, totul a decurs perfect pentru cei 4 vaccinati!

Prin exemplul meu personal am reusit sa imi conving logodnica, fratele si viitoarea soacra :)) sa se vaccineze.
Toata lumea se simte ok, efectele secundare au fost minore si tipice unui vaccin...

Va implor sa dovediti ca aveti minte, ratiune si intelepciune si sa faceti vaccinul.
  • Il gasiti la medicul de familie.
  • Este gratuit
  • Efectele secundare sunt minore (durere slaba la locul vaccinarii 1-2 zile), specifice unui vaccin si dupa zeci de mii de vaccinari nu a patit NIMENI absolut NIMIC!
  • Faceti economie la medicamente, dezinfectanti, masti si alte prostii...
  • Scapati de stres...

  si nu in ultimul rand...

  • Sunteti imuni la o boala ingrozitoare...

We will miss you Toni Tecuceanu! RIP

mare pacat cu blestematul asta de virus AH1N1, omoara fara discriminare... aleatoriu si fara mila.

Asa am pierdut un actor ce ne facea sa radem in fiecare miercuri... o moarte stupida ce ar fi fost prevenita doar prin administrarea unui banal vaccin.

Nici nu vreau sa imi imaginez cum o sa evolueze lucrurile daca romanii continua sa creada in zvonuri!