joi, 14 ianuarie 2010

Eu v-am facut... (eu va omor)

In Romanica noastra cresterea copiilor se rezuma, destul de des, la textul scurt si sec din titlu...

Chestia asta ma face sa fiu extrem de ingrijorat cu privire la campania de vaccinare la copii.

Sunt perfect de acord ca parintii sunt responsabili pentru copii lor si au dreptul de a decide in locul lor. Nu de alta dar marea majoritate a copiilor din aceasta generatie sunt superficiali si prea preocupati de Hannah Montana, messenger, jocuri... (si din pacate manele) pentru a putea fi lasati sa decida de unii singuri.

Insa pornim de la o premisa, ce deseori e falsa,... si anume aceea ca: parintii sunt responsabili, oameni rationali capabili sa inteleaga ceea ce e mai bine pentru odraslele lor. Ori "fenomenele" pe care le vad pe la televizor, dandu-si cu parerea in privinta vaccinurilor... ma fac sa fiu extrem de ingrijorat cu privire la viitorul Romaniei. O fi ea scoala romaneasca pe duca, dar prostia, incultura si lipsa de respect pentru logica si adevar se creeaza adeseori in cei 7 ani de acasa.

Sunt extrem de ingrijorat cu privire la minoritatea copiilor inteligenti, cu deschidere spre stiinta, logica si curiozitate spre cunoastere a.k.a viitorul real al natiunii noastre, ce au parinti cu mintea destul de odihnita ce se informeaza de la televizor sau vecinul de la bloc.

Singura mea intrebare este daca ... copii despre care vorbesc exista...
Oare exista tineri (sub 16 ani) capabili  de a analiza corect situatia de fata (isteria anti-porcina), si de a privi totul cu maturitate?

Voi vreti sa va vaccinati? (ce motive aveti pentru alegere?)
Care e parerea parintilor vostri?

Au ei dreptul sa decida in locul vostru?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu